fbpx

VÆRD AT VIDE: 6 TIPS TIL NYBYGGERE

En guide til dit drømmehus.

Det er en stor mundfuld at bygge et nyt hus. Du har helt sikkert et hav af drømme og visioner for dit nye hjem, store Pinterest boards, et propfyldt album i dine fotos på din telefon dedikeret til boliginspiration. Du forestiller dig måske allerede at stå op en lørdag morgen, komme travende ud i dit nye top moderne køkken og sætte kaffe over i din indbyggede kaffestation. Med duften af friskbrygget kaffe sidder du og drikker den i din stue med udsigt ud over det skønneste hav, hvor solen er lige ved at stå op…

For at disse visioner kan blive bragt til virkelighed, er der nogle overvejelser, som er vigtige at have med. Så vi har samlet 6 nybygger tips eller gode råd som er værd at have in mente, når du som nybygger skal igang med denne spændende proces.

1. Tænk langsigtet

Det første tip er at tænke ud i fremtiden. Din familie vil højst sandsynligt ændre sig imens I bor i huset; måske vil der komme flere til, måske vil nogle flytte derfra, får børnene andre behov, når de er teenagere? Måske synes teenagesønnen ikke, at det er det fedeste at dele værelse og køjeseng med lillesøsteren? Overvej, hvilke behov lige præcis din familie eventuelt måtte have nu og i fremtiden. 

2. Behov og ønsker

Er du vinfanatiker og har altid drømt om en vinkælder? Ligesom den I oplevede til en vinsmagning, I var til på en ferie i Italien.

Elsker du at være kreativ og lave håndværk? Er din hobby at male, brodere, lave keramik? Så kunne det være, at I skulle gøre plads til et krea-rum?

Kunne I tænke jer et bryggers til det beskidte overtøj eller virker det unødvendigt for jer? En skøn lille alkove, hvor du kan sidde og reflektere, læse en bog eller blot nyde den fantastiske udsigt?

Elsker du at lave mad eller er du tilbudsjæger, skulle I måske have et spisekammer?

Skærmbillede 2020-01-17 kl. 10.54.431
3. Indsaml inspiration

Find inspiration på sociale medier, på nettet, i kataloger, i udstillingshuse, og få lavet et overblik over, hvordan dit drømmehjem ser ud i forhold til hustype, materialer, rum mm. Hav så meget information med til byggemødet som muligt, så firmaet har mulighed for at imødekomme alle dine behov og ønsker.

Ønsker du at vide mere? Du kan se vores byggeguide her.

byggeprocessen
4. Byggegrunden

“Hvordan skal vi placere vores hus for at få mest sollys ind i løbet af dagen? Læs vores tidligere indlæg, der svarer på lige præcis dette her Hvordan fungerer det med lokalplanen dette sted? Kan byggefirmaet overhovedet bygge på disse jordbundsforhold?”

Rådgiv dig med jeres udvalgte byggefirma om alle disse forhold og spørgsmål omkring jeres byggegrund. Det er altid en god idé at have en grundviden til husbehov (no pun intended 😉 ) omkring emnet, men et godt byggefirma vil altid rådgive jer til jeres fordel.

Ønsker du at vide mere? Du kan se vores byggeguide her.

5. Den gode kemi

Vær sikker på, at du vælger et byggefirma, hvor kemien er god – det kan gøre så meget for hele oplevelsen af det at bygge nyt. Vi går selv meget op i, at have det godt med vores kunder, og mange af dem er vi heldige at kalde venner efter deres byggeprojekt er færdigsluttet. Det er fordelen ved et mindre byggefirma – både for firmaet, men også for kunden.

6. Vælg erfaring

Og sidst men ikke mindst, sørg for at gå med et erfaren og solidt byggefirma, der har været i branchen i lang tid. Det kan være en jungle at vælge byggefirma; at gennemskue, hvilke firmaer, der er gode og troværdige, og dem der er mindre gode. Den faglige ekspertise kan ofte ses ud fra tidligere opførte byggeprojekter, så kig firmaernes portfolio igennem, og vurder om I kan se jer selv i det. Du kan se vores her

Hvad syntes du om disse 6 tips til nybyggere? Går du med byggetanker eller spørgsmål til emnet, så kan du altid ringe til Arkitekt-huset Vejle på 75 72 19 00 eller skrive en mail på mail@arkitekt-huset.dk 🙂

Mere inspiration?

Se flere artikler her